keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Tzatziki

Tämä tzatziki resepti on varmasti maailmanparas! Ainakin minun mielestäni. Simppeli juttu ja puhtaat maut.

400g kurkkua
3 valkosipulinkynttä
600g joghurttia
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
(suolaa)

Valuta joghurtti esimerkiksi kahvinsuodattimessa. Jos käytät kestosuodatinta niin hanki tähän tarkoitukseen ihan oma tai tzatziki maistuu kahvilta - eri asia on sitten haittaako kahvinmaku... :-) Itse en jaksa aina valuttaa joghurttia, koska siihen kuluu aika paljon aikaa. Ihan hyvää on valuttamattomanakin, mutta ihanan paksua valutettuna. Tuo suomalainen joghurtti kun on aika löysää.

Raasta kurkku ja laita raasteen joukkoon 1 tl suolaa, jotta neste saadaan paremmin irtoamaan. n. 10 minuutin päästä purista loppu, helposti irtoava neste pois ja sekoita kurkku ja muut aineet joghurtin joukkoon.

Laita jääkaappiin ja anna olla viileässä n. puoli tuntia. Koristele halutessasi mintunlehdillä ja herkuttele! Sopii kavisten ja lihan kanssa. On herkullista ruisleivänkin päällä!

Ei kommentteja: